...

NEVÜ Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü

Seminerler Dizisine "Alışveriş Bağımlılığı" Semineri İle Devam Edildi.
11/05/2022

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü tarafından üniversitemiz öğrencilerini bağımlılıklarla ilgili bilgilendirmek ve farkındalıklarını arttımak amacıyla başlatılan seminerler dizisinin dördüncüsü Üniversitemiz Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Karavezir Salonu'nda gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını Bağımlılıkla Mücadele Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Veysel Şirvan ÇETİN yaptı. Daha sonra Yıldırım'ı sunumunu yapmak üzere kürsüye davet etti.

Davranışsal bağımlılık türlerinden "Alışveriş Bağımlılığının" konu alındığı semineri Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nda görevli Uzm. Psikolog Enes YILDIRIM sundu. Seminerde özellikle pandemi dönemiyle başlayan ve son zamanlarda giderek artan alışveriş bağımlılığının tüm dünyada tehdit olduğunu belirten Uzman Psikolog Enes Yıldırım, bağımlılık sonucunda başta ekonomik olmak üzere birçok problemle karşılaşabileceğinden bahsetti. Yıldırım ayrıca, alışveriş bağımlılığını önlemenin yöntemlerinden ve aşırı satın alma davranışının kontrol sürecine değindi.

Seminerin sonunda aynı zamanda koordinatörlüğümüz danışma kurulu üyesi olan Uzm. Psikolog Enes Yıldırım'a desteklerinden ve katkılarından dolayı çiçek verilerek teşekkür edildi.