...

NEVÜ Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü

NEVÜ Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü ve Yeşilay İşbirliğiyle Mentörlük Eğitimi Düzenlendi.
18/03/2022

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü ve Yeşilay Derneği işbirliği ile akademisyenlerimize ve öğrencilerimize mentörlük eğitimi verildi.

Yeşilay Derneği Eğitim Müdürü Uzman Psikolojik Danışman Hakan ÇETİN ve Yeşilay Derneği Uzman Eğitmeni Psikolojik Danışman Abdullah Ensar UZUN tarafından verilen eğitime Koordinatörümüz Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül ÖZCAN, Koordinatör Yardımcımız Öğr. Gör. Veysel Şirvan ÇETİN, Koordinatörlüğümüz Danışma Kurulu Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Nilgün TÜRKİLERİ ve Öğr. Gör. Muzaffer Toprak KESKİN katıldı. Ayrıca Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 2. Sınıf öğrencileri, Sağlıklı Yaşam Kulübü ve Dağcılık ve Doğa Spor Kulübü öğrencileri de bu eğitimde yer aldılar.

Moderatörlüğünü Koordinatör Yardımcımız Öğr. Gör. Veysel Şirvan ÇETİN yaptığı eğitim İki bölümde gerçekleştirildi. İlk Bölümde Yeşilay Derneği Eğitim Müdürü Uzman Psikolojik Danışman Hakan ÇETİN ”Bağımlılığı Anlamak” adlı sunumunda genel hatlarıyla bağımlılık ile ilgili önemli bilgiler paylaşıp özellikle genç öğrencilerimize bağımlıya nasıl yaklaşmaları ve yönlendirmeleri hakkında önemli ipuçları verdi. İkinci bölümde ise Yeşilay Derneği Uzman Eğitmeni Psikolojik Danışman Abdullah Ensar UZUN “Madde Bağımlılığı” konusunda ayrıntılı bir eğitim verdi.