...

NEVÜ Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü

Seminerler Dizisine "Bağımlılığın Nörofizyolojisi" Semineri İle Başladık.
17/03/2022

"Bağımlılığın Nörofizyolojisi" Semineri Üniversitemiz Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi, Damat İbrahim Paşa Salonunda gerçekleştirildi. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü tarafından, üniversitemiz öğrencilerini bağımlılıklarla ilgili bilgilendirmek ve farkındalıklarını arttırmak amacıyla seminerler dizisi başlatıldı.

Seminerlerin ilki Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Nilgün TÜRKİLERİ tarafından "Bağımlılığın Nörofizyolojisi" başlığıyla verildi.

Seminerin açılışında konuşan Bağımlılıkla Mücadele Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Veysel Şirvan ÇETİN “Özellikle öğrencilerimize yönelik etkinlikler, eğitimler, seminerler düzenleyerek onları bağımlılıklar hakkında bilgilendirme, farkındalıklarını arttırma, hem kendileri için hem yakın çevreleri için koruyucu, önleyici bir noktaya gelmelerini hedeflediklerini;

Bağımlılığın tüm türlerinin kişiyi hayattan kopardığını; bedensel, psikolojik ve sosyal sayısız zararları olduğunu; kişinin maddi yaşantısını, ilişkilerini etkilediğini, sadece kişinin kendisine değil ailesine, akrabalarına, arkadaşlarına ve giderek büyüyerek içinde yaşadığı topluma ağır faturalar ödettiğini bilinmesini amaçladıklarını” belirtti. 

Daha sonra kürsüye gelen Dr. Öğr. Üyesi Nilgün TÜRKİLERİ bağımlılıkların beynin işlevlerini nasıl etkilediğini, dopamin hormonunun bağımlılıktaki belirleyiciliğini öğrencilere anlattı. Seminerin sonunda öğrencilerin sorularını cevaplayan TÜRKİLERİ'ye koordinatörlüğümüze desteklerinden ve katkılarından dolayı teşekkür edilip çiçek takdim edildi.