...

NEVÜ Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü

Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda "Madde Bağımlılığı" Eğitimi Verildi.
22/02/2022

Üniversitemizin Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü tarafından 21.02.2022 Pazartesi günü saat 14.00'da Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda "Madde Bağımlılığı" Eğitimi Verildi. 

Koordinatör Yardımcımız Öğretim Görevlisi Veysel Şirvan ÇETİN'in verdiği eğitimde Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda barındırılan tutuklu ve hükümlülerin uyuşturucu ve uyarıcı madde bağımlılığı konusunda bilgilendirilmelerini sağlamak, madde bağımlılığı ile mücadele konusunda destek olmak amaçlanmıştır. 

Eğitimde "Bağımlılıkla alakalı kavramlar, bağımlılığın nasıl gelişebileceği, türleri" genel hatlarıyla anlatılmış. Daha sonra "Madde bağımlılığının etkileri; bağımlılık geliştirilen maddelerin fizyolojik, psikolojik ve davranışsal zararları, madde bağımlılığı hakkında toplumda doğru bilinen hatalı, yanlış düşünceler, madde bağımlılığının tedavisi, Ülkemizde özellikle Sağlık Bakanlığı'nın madde bağımlılığının önlenmesine ve tedavisine verdiği önem, destek" ayrıntılarıyla vurgulanmıştır.

Eğitim sonunda  Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Murat DEMİR bağımlılık konusunda verilen bu tarz bilgilendirme konferanslarının kurumda farkındalığı arttırmada büyük rol oynadığını belirterek katkılarından dolayı Öğretim Görevlisi Veysel Şirvan ÇETİN’e teşekkür etti.